Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Regionalne placuszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
marchewka 4 szt.
grysik 2 łyżki
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Regionalne placuszki

Wykonanie:
Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 05.05.2015 08:19
świetne!:) tylko robić
R'n'G Kitchen 30.04.2015 11:07
Super
justynkag 30.04.2015 10:50
Smacznie się prezentują
bertpvd 30.04.2015 10:26
chętnie zjadłbym :)
Franciszek 30.04.2015 09:03
Super placki
IKrakowianka 30.04.2015 08:38
świetne placuszki
zabcia117 30.04.2015 06:55
Pychotka:)
Skotka 29.04.2015 22:29
Pyszne placuszki:)
Małgorzata Pin 29.04.2015 21:49
Dzieciaczki takie lubią pyszności.
pajbek 29.04.2015 21:14
Pyszne :-)
wwwiolka 29.04.2015 20:27
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak