Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rdzawiec i mintaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rdzawiec 250 g
mintaj 250 g
oliwki 100 g
jogurt naturalny 200 ml
ocet balsamiczny 20 ml
musztarda 10 g
Gorczyca biała cała Prymat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rdzawiec i mintaj

Dopraw przyprawami plastry ryby. Gotuj na parze w naczyniu do gotowania przez 12 minut. Kiedy ryba będzie ugotowana, pozostaw na 10 minut do wystygnięcia. Pokrój zielone oliwki na grube plasterki. Przygotuj sos: zmieszaj jogurt, musztardę, ocet, sól morską z niewielką ilością posiekanej mięty. Podziel plastry ryby (usunąwszy kręgosłup i skórę) na 2,5- centymetrowe kawałki i włóż je do salaterki, w której danie będzie podawane. Polej sosem i posyp kawałkami oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak