Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron razowy
por
pieczarki 40 deko
liście szpinaku 250 gram
mleko 1 szklanka
sos rybny 1 łyżka
oliwa
sól i pieprz
koperek
ser żółty
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Razowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Zielone liscie szpinaku swietnie się komponują z makaronem a jesli dodamy kilka innych składników, troszkę przypraw mamy gotowe danie na obiad.

Przygotowanie:

Makaron razowy ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam. W głębokiej patelni na oliwie zeszkliłam pokrojonego pora, dodałam pokrojone pieczarki. Chwilę posmażyłam.

Zalałam wszystko szklanką mleka, dodałam łyżkę sosu rybnego, otartą skórkę z cytryny. Wrzuciłam szpinak, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, starłam trochę sera żółtego, wrzuciłam posiekany koperek.

Chwilkę razem posmażyłam, wrzuciłam makaron i razem wymieszałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.09.2016 09:28
szybki i smaczny obiad
IKrakowianka 18.09.2016 19:32
super danie
Wafelek2601 18.09.2016 19:02
Pyszne danie
Franciszek 18.09.2016 16:32
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak