Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowo-śliwkowe racuszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mąka razowa 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
cukier 1 łyżka
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śliwki ok 40 dag
olej do smażenia

Porada

Racuszki do pyszne, szybkie, tanie i proste danie w którym można się zakochać. Można je przygotować także z innymi owocami, np. jabłkami, bananem.

Przepis i sposób przygotowania na: Razowo-śliwkowe racuszki

Kroki postępowania

1
Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy i wyjmujemy pestki. Każda śliwkę dzielimy na około 4 części.
Krok 1 - Razowo-śliwkowe racuszki foto
2
Mąki, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, cukier waniliowy umieszczamy w misce.
Krok 2 - Razowo-śliwkowe racuszki foto
3
Wlewamy do nich mleko i dokładnie miksujemy.
Krok 3 - Razowo-śliwkowe racuszki foto
4
Dodajemy śliwki.
Krok 4 - Razowo-śliwkowe racuszki foto
5
Na rozgrzanym oleju smażymy porcjami placuszki.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Podajemy.
Krok 5 - Razowo-śliwkowe racuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2015 01:02
dobre takie.
Magula 18.01.2015 09:24
Bardzo fajne racuszki
Wiktoria29 17.01.2015 20:39
świetne placuszki
cooked 17.01.2015 20:38
pyszotki! :))
Adam/ZUB3R 17.01.2015 20:01
ciekawy przepis
idealme 17.01.2015 19:56
bardzo smaczne!
marzut 17.01.2015 19:18
super przepis :)
cukiereczek 17.01.2015 19:16
idealne na słodki podwieczorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak