Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowiec dyniowy z jabłkiem i orzechami włoskimi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej słonecznikowy 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
mus dyniowy 1 szklanka
jabłka 3 sztuki
sezam do posypania
orzechy włoskie 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Razowiec dyniowy z jabłkiem i orzechami włoskimi

Jajka ubijamy wraz z cukrem. Następnie dodajemy do nich mąkę, olej, proszek do pieczenia, mus dyniowy i miksujemy. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka dodajemy do ciasta razem z orzechami i mieszamy delikatnie łyżką. Wykładamy wszystko na okrągłą formę o średnicy 25 cm. Nie ma konieczności smarowania tłuszczem formy, ani wykładania jej papierem do pieczenia. Posypujemy ciasto sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 stopni do suchego patyczka, około 60 minut.
Proste, szybkie i smaczne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 14.11.2013 16:30
Z mąką razową musi być na prawdę pyszne.
Olga_SK 14.11.2013 13:43
Jeszcze mam dynię, więc może to jest dobry pomysł na weekendowe ciacho :D
Alex_M 14.11.2013 11:43
fantastyczne smaki, coś dla mnie :)
gosia56 13.11.2013 20:30
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak