Razowe Spaghetti Bolognese

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • przecier pomidorowy

    500 ml
  • bulion wołowy

    150 ml
  • marchew

    2 szt
  • seler mały

    1 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • oregano

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • spaghetti razowe

    500 g
  • parmezan

    do posypania
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa korzenne obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w kostkę ,a czosnek przeciskamy przez praskę.Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, chwilę przesmażamy. Dorzucamy czosnek i chwile smażymy, posypujemy słodką papryką. Wrzucamy mielone mięso i smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy warzywa i wszystko razem chwilę smażymy . Całość zalewamy bulionem i dusimy ,aż warzywa zmiękną. Następnie zalewamy wszystko przecierem pomidorowym i dodajemy sporą ilość oregano. Ogień zmniejszamy do minimum i dusimy do uzyskania gęstego sosu. Makaron gotujemy al dente mieszamy z sosem a całość posypujemy tartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 26.01.2013 17:33
oj zjadałabym takie:)
Pomocnik 26.01.2013 16:48
świetne
SylwiaMagdaSabin 26.01.2013 16:37
super
gosia56 26.01.2013 16:04
NAPEWNO PYSZNE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat