Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowe naleśniki z brzoskiwniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
woda gazowana 0,5 szklanki
brzoskwinie ok 1 kg
cukier 3-4 łyżki
laska wanili ok 4cm
migdały
syrop klonowy
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: razowe naleśniki z brzoskiwniami

Trochę pracochłonne, ale pyszne śniadanie lub obiad. Brzoskwinie można przygotować wcześniej.

Zaczynamy od musu brzoskwiniowego. Brzoskwinie obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Wrzucamy do rondla, dosypujemy cukier, miąższ wanilii i powoli dusimy od czasu do czasu mieszając, gdy zaczną pojawiać się bąbelki, odkrywamy i staramy się zredukować płyn.

Z mąki, jajka, mleka, wody (zimna z lodówki) i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. odstawiamy na ok 15 minut. Smażymy naleśniki.
Każdy naleśnik polewamy syropem klonowym i zwijamy w rulonik, mus brzoskwiniowy podajemy w osobnej miseczce. Można posypać migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 03.01.2012 18:53
mniam
adam1f 04.09.2011 00:18
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak