Razowe kruche ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    30 dag
  • smalec

    100 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać sól, jajko i smalec, posiekać nożem i szybko wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat