Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe kopytka z dynią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
dynia 200 g
mąka razowa orkiszowa 200 g
mąka pszenna 100 g
jajko 1 szt.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe kopytka z dynią

Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dynię trzemy na małych oczkach tarki. Do ziemniaków dodajemy startą dynię, jajko, mąkę oraz szczyptę soli i szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta robimy wałeczki i kroimy kopytka na ukos. Wrzucamy partiami na osolony wrzątek i gotujemy kilka minut po wypłynięciu na wierzch. Podajemy polane sklarowanym masełkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 12.12.2013 17:33
fajny pomysł na kopytka
goofy9 06.03.2013 22:50
świetny pomysł z dynią :) na pewno wypróbuję
mufinka79 14.11.2012 20:16
Dziękuję :) Rzeczywiście przemycanie warzyw w ten sposób to mój sposób na moich chłopaków, którzy kręcą nosem, gdy usłyszą co jest w daniu, ale gdy posmakują, to proszą o dokładkę :)
SmacznaPyza 14.11.2012 10:42
fajny sposób na dodanie koloru kopytkom i przemycenie innego warzywa komuś kto ich nie lubi
owca441 13.11.2012 19:47
zajefajne
Małgorzata106 13.11.2012 19:36
super
Mati3 13.11.2012 18:39
mmm dobre:)
kokoszka
kokoszka 13.11.2012 18:26
dobre
mufinka79 13.11.2012 18:08
Polecam - przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak