Razowe ciasto na pizze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    30 dag
  • drożdże

    2 dag
  • sól

  • cukier

  • woda

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczam cukier, wkruszam do niej drożdże i mieszam aż się rozpuszczą. Mąkę wsypuję do miski, dodaję sól i wodę z drożdzami. Mieszam chwilę składniki łyżka a następnie ręką wyrabiam kilka minut ciasto aż zacznie odchodzić od ręki. Ciasto zostawiam w misce przykrytej ściereczką do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość wałkuję je i przenoszę na blachę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat