Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowe ciasteczka owsiane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

otręby owsiane 1 szklanka
mąka krupczatka 0,5 szklanki
jaja 2 sztuki
masło 250 g ok.0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier brązowy 0,5 szklanki
syrop klonowy 3 łyżki
sezam
migdały
czekolada 80%
mąka żytnia 1 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: razowe ciasteczka owsiane

Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę. Wrzucamy do lodówki na około 30 minut. z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczamy. Można posypać czekoladą, sezamem, migdałami. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 09.07.2012 10:05
bardzo fajne :)
aguus 29.08.2011 14:55
Pyszności!
isetta 29.08.2011 11:56
Zapisałam przepis, spróbuję go na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak