Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe bułeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 450 g
mąka pszenna razowa 450 g
mąka pszenna 220 g
drożdże 40 dag
sól nie cała łyzeczka
cukier pół łyżeczki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe bułeczki

Drożdże rozrabiamy z niewielką ilością wody i cukru.Gdy wyrosną dodajemy mąkę i dolewamy 1 łyżkę oleju i wyrabiamy około 2-3 minut.Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość to przekładamy na natłuszczoną foremkę i pieczemy 35-40 minut w temp.200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.11.2011 08:27
super
Iwusia 09.11.2011 23:40
pyszności
Margo1 19.09.2011 17:00
lubię takie bułeczki
Margo1 19.09.2011 17:00
lubię takie bułeczki
agnieszka214 20.08.2011 06:32
fajne
agnieszka214 20.08.2011 06:32
fajne
Katarzyna/kate1980 14.08.2011 21:28
super wyglądają
cukiereczek 04.08.2011 09:12
piękne puszyste bułeczki
Agnieszka_B 31.07.2011 16:08
Taka bułeczka na śniadanie - super propozycja i łatwe wykonanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak