Rawiolki z pieczarkami

Rawiolki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • pieczarki

    20 dkg
  • żółtko jajek

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1-2 lyzki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Rawiolki z pieczarkami

Nadzienie:
Cebule i pieczarki oczyścić, posiekać i osmażyć, wystudzić, połączyć z żółtkiem, bułką tarta i natka pietruszki, doprawić do smaku.
Ciasto:
2 i 3/4 szkl maki
1 jajko
2/3 szkl wody
sol

make zarobić z jajkiem drewniana łyżka, w trakcie wlewać powolutku wodę. Zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. wykrawać krążki (np. szklanka), układać na nich nadzienie, nakryć krążkami ciasta i zlepiać końce. Gotować kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat