Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rawiolki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
pieczarki 20 dkg
żółtko jajek 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 lyzki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rawiolki z pieczarkami

Nadzienie:
Cebule i pieczarki oczyścić, posiekać i osmażyć, wystudzić, połączyć z żółtkiem, bułką tarta i natka pietruszki, doprawić do smaku.
Ciasto:
2 i 3/4 szkl maki
1 jajko
2/3 szkl wody
sol

make zarobić z jajkiem drewniana łyżka, w trakcie wlewać powolutku wodę. Zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. wykrawać krążki (np. szklanka), układać na nich nadzienie, nakryć krążkami ciasta i zlepiać końce. Gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak