Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z twarogiem i łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

semolina 100 gram
jajko 2 sztuki
sól 1/2 płaskiej łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka

farsz

łosoś 150 gram
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bazylia do smaku
ser ricotta 100 gram

sos beszamel

masło 30 gram
mąka 30 gram
mleko 3,2% 1/2 litra
sól 1/2 płaskiej łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z twarogiem i łososiem

Sos: W garnku zagotowujemy mleko. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy. Przekładamy do garnka z zagotowanym mlekiem, energicznie mieszamy ąż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą i gałką muszkatałową. Ponownie mieszmy
Farsz: Łososia czyścimy, kroimy na małe kawałki. Smażymy na średnio rozgrzanej patalni z dodatkiem masła. Solimy i skraplamy z sokiem z cytryny łososia w czasie smażenia. Gdy lekko się zaróżowi zdejmujemy z patelni i zostawiamy do ostygnięcia. Siekamy drobno dodajemy ser. Dodajemy, bazylie paprykę słodką i sos beszamel. Mieszamy
Ciasto: z składników na ciasto wygniatamy jednolitą masę. Dłońmi formujemy kulę i przykrywamy miską. Odstawiamy na 1/2 godziny.

Bardzo ciasto cienko wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy farsz i zlepiamy. Oprószamy mąką i wystawiany do lodówki na kilka minut. Do gotującej osolonej wody wrzucamy ravioli. Gotujemy al dente przez około 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 27.01.2016 18:01
bardzo ladne i równe
wwwiolka 25.01.2016 22:14
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 25.01.2016 21:14
jakie równiutkie jak z obrazka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak