Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z twarogiem i łososiem
Farsz: Łososia czyścimy, kroimy na małe kawałki. Smażymy na średnio rozgrzanej patalni z dodatkiem masła. Solimy i skraplamy z sokiem z cytryny łososia w czasie smażenia. Gdy lekko się zaróżowi zdejmujemy z patelni i zostawiamy do ostygnięcia. Siekamy drobno dodajemy ser. Dodajemy, bazylie paprykę słodką i sos beszamel. Mieszamy
Ciasto: z składników na ciasto wygniatamy jednolitą masę. Dłońmi formujemy kulę i przykrywamy miską. Odstawiamy na 1/2 godziny.
Bardzo ciasto cienko wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy farsz i zlepiamy. Oprószamy mąką i wystawiany do lodówki na kilka minut. Do gotującej osolonej wody wrzucamy ravioli. Gotujemy al dente przez około 3-4 minuty.