Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z sosem z ricotty i szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 30 g
szynka gotowana 125 g
śmietana 150 g
ricotta 250 g
mleko
sól
pieprz
ravioli 400 (z serem)

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z sosem z ricotty i szynki

Por dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Masło roztopić, dodać por z czosnkiem i krótko poddusić.
Szynkę pokroić w małą kostkę, dodać do warzyw i krótko podsmażyć. Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Śmietanę dokładnie wymieszać z ricottą na jednolitą kremową masę. By uzyskać właściwą konsystencję, można dodać odrobinę masła. Sos doprawić solą i pieprzem.
Do sosu dodać szynkę, por i czosnek, dokładnie mieszać i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 09.09.2011 23:45
Fajniutkie, pewnie smakuje wyśmienicie!
patusia 09.09.2011 23:16
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak