Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z owocami morza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kubek
jajko 2 średnie
oliwa 1 łyżka
krewetki duże 10 szt
filet z mintaja 1 mały
kalmary 5 sztuk
cebula biała 0,5 małej
Pieprz czarny Prymat w młynku
burak 0,5 małego
żółtko jajek 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z owocami morza

Kroki postępowania

1
Krewetki obrać z pancerzyków.
Krok 1 - Ravioli z owocami morza foto
2
Rybę, kalmary i krewetki pokroić na drobne kawałki. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć wszystko razem na patelni na oliwie z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Krok 2 - Ravioli z owocami morza foto
3
W misce wyrobić ciasto z mąki, jaj, odrobiny soli i oliwy z oliwek.
Krok 3 - Ravioli z owocami morza foto
4
Ciasto podzielić na pół i do jednej połowy dodać obranego, startego na drobnych oczkach buraka.
Krok 4 - Ravioli z owocami morza foto
5
Ciasta rozwałkować osobno i ponakładać małe kupki farszu.
Krok 5 - Ravioli z owocami morza foto
6
Roztrzepanym żółtkiem zaznaczyć miejsca w którym będą się miały skleić ciasta.
Krok 6 - Ravioli z owocami morza foto
7
Nałożyć na wierzch drugie ciasto, lekko podociskać i poprzecinać nożykiem.
Krok 7 - Ravioli z owocami morza foto
8
W dużym garnku ugotować wodę i wrzucać ravioli do wrzącej wody, jak wypłyną to policzyć do 5 i wyciągać.
Krok 8 - Ravioli z owocami morza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 10.06.2013 09:37
Jestem jak najbardziej na tak!
treonina 14.03.2013 22:20
ciekawa propozycja!
beniaminek 14.03.2013 21:26
fajne danie
leonowie 14.03.2013 20:29
wyglądają przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak