Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
jajko 2
woda 2 łyżki
sól

Porada

Farsz do ravioli -dowolny..u mnie grzybki z cebulką..Ravioli można także zrobić ręcznie, bez takiego przyrządu.

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z grzybami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii.
Krok 1 - Ravioli z grzybami foto
2
Na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - dowolny farsz lekko go dociskając.
Krok 2 - Ravioli z grzybami foto
3
Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz.
Krok 3 - Ravioli z grzybami foto
4
Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta.
Krok 4 - Ravioli z grzybami foto
5
Przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką.
Krok 5 - Ravioli z grzybami foto
6
Wrzucać porcjami na osolony wrzątek i gotować 6-8 min.Podawać np.z zeszkloną cebulką.
Krok 6 - Ravioli z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:53
Smaczności.
Sylwia26 17.07.2014 21:52
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak