Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RATATOUILLE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 2 szt
bakłażan 1 szt
ryż 1 torebka
sok z cytryny
olej 1 łyżka
bulion warzywny 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
świeże posiekane zioła
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: RATATOUILLE

Wykonanie:
Wszystkie warzywa pokroić, a bakłażan skropić sokiem z cytryny. Cebulę udusić w oleju, dodać pokrojone warzywa, ryż, bulion i przyprawy. Gotować pod przykryciem pół godziny na wolnym ogniu. Dodać świeże zioła i podawać jako osobne danie lub ze smażoną wątróbką, polecam również z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.09.2013 19:40
baklazan fajnie
adelajda 08.05.2013 15:32
konkretne danie
idealme 08.05.2013 00:24
musi byc pyszne!
beniaminek 07.05.2013 21:26
fajne danie
Rafał3 07.05.2013 21:22
mniam mniam ale bym zjadła
Boska_Agatka 07.05.2013 21:20
wygląda bardzo apetycznie
angelika14 07.05.2013 21:00
oj dawno nie jadałam, pysznosći
kasiaw 07.05.2013 20:56
muszę wypróbować Twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak