Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RATATOUILLE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie 2 małe
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pomidory 6 sztuk
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
tymianek 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: RATATOUILLE

Z cukinie i bakłażanów odciąć końce i pokroić na plastry. Paprykę oczyścić i pokroić na paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i rozetrzeć z solą.
Rozgrzać w garnku ok. 7 łyżek oliwy, następnie na niej zeszklić cebulę. Do tego dołożyć paprykę i razem smażyć ok 5 minut. Dodać bakłażany, cukinię oraz roztarty czosnek, doprawić pieprzem, tymiankiem. Przykryć i razem wszystko dusić około 15 minut. Jeżeli sosu zrobiło się zbyt dużo, należy odparować wodę gotując bez przykrywki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 31.10.2012 11:36
apetyczne
Joanna108
Joanna108 13.05.2012 18:39
śliczne
Iwona51
Iwona51 08.05.2011 12:15
super
MAR3STA 27.02.2011 09:53
trzeba wypróbować;)
Margo1 04.02.2011 16:50
nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak