RATATOUILLE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie

    2 małe
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • pomidory

    6 sztuk
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • cebula

    2 sztuki
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukinie i bakłażanów odciąć końce i pokroić na plastry. Paprykę oczyścić i pokroić na paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i rozetrzeć z solą.
Rozgrzać w garnku ok. 7 łyżek oliwy, następnie na niej zeszklić cebulę. Do tego dołożyć paprykę i razem smażyć ok 5 minut. Dodać bakłażany, cukinię oraz roztarty czosnek, doprawić pieprzem, tymiankiem. Przykryć i razem wszystko dusić około 15 minut. Jeżeli sosu zrobiło się zbyt dużo, należy odparować wodę gotując bez przykrywki. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
karolina1869 31.10.2012 11:36
apetyczne
Joanna108 13.05.2012 18:39
śliczne
Iwona51 08.05.2011 12:15
super
MAR3STA 27.02.2011 09:53
trzeba wypróbować;)
Margo1 04.02.2011 16:50
nie robiłam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat