Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RARYTAS BANANOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
galaretka cytrynowa 2 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.
cukier puder 3/4 szklanki
bita śmietana do dekoracji
banan 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: RARYTAS BANANOWY

Cytrynowe galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i truskawkową także w 1/2 litra wody i odstawić do przestudzenia. Banany pokroić w plasterki.
Margarynę z cukrem utrzeć (miksować) dodać pokrojone banany (odłożyć kilka plasterków do dekoracji) miksując stopniowo dodawać ostudzoną cytrynową galaretkę (gdy będą-są widoczne grudki margaryny, wstawić naczynie na chwile na garnek z gotująca się wodą i mieszając łyżka doprowadzić do ujednolicenia masy). Gotową masę przelać do średniej wielkości tortownicy i pozostawić do stężenia.Na wierzchu ułożyć wcześniej odstawione plasterki bananów, i zalać truskawkową galaretka. gdy stężeje wszystko można udekorować bitą śmietana a także listkami świeżej mięty. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 05.12.2012 17:08
bardzo to ciekawe
Bernadeta1 17.11.2012 10:00
taki owocowy deser,super
Fiffi 09.11.2012 22:10
musi być smaczne
ALAGOR 30.10.2012 19:25
ciekawy pomysł ;)
TOTEK 29.10.2012 11:39
Wyśmienity deser dla dzieci i nie tylko
Lemon 28.10.2012 20:10
rarytas :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak