Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajskie paczuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 kg
jajko 2 sztuki
olej 0,5 szklanki
mleko ciepłe 0,5 litra
drożdże 10 dag
sól do smaku
kapusta pekińska 1 sztuka
pieczarki 50 dag
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rajskie paczuszki

Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę kroimy w poprzek i sparzamy. Pomidory wraz z koncentratem i kukurydzą(bez zalewy) dusimy w garnku następnie dodajemy pieczarki z cebulą i kapustę. Dusimy ok 5 minut, dodajemy przyprawy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka dodać do mąki i poczekać aż się ruszą następnie dodać resztę mleka i pozostałe składniki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy ciasto i wycinać trójkąty na które kładziemy niewielką ilość farszu, zlepiamy przeciwległe rogi tak aby powstała paczuszka. Układamy na blachę wysmarowaną olejem. Pieczemy w temp.180 stopni do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.12.2013 09:06
chyba nie robiłam
ao_12 07.11.2013 06:48
fajna przekąska,
muffina 06.11.2013 19:50
ale super:) idealne na przekąske na przyjecie:)
Marta11 06.11.2013 19:41
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak