Rajskie paczuszki

Rajskie paczuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • olej

    0,5 szklanki
  • mleko ciepłe

    0,5 litra
  • drożdże

    10 dag
  • sól do smaku

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • pieczarki

    50 dag
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    6 łyżek
  • przyprawa curry

    0,5 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę kroimy w poprzek i sparzamy. Pomidory wraz z koncentratem i kukurydzą(bez zalewy) dusimy w garnku następnie dodajemy pieczarki z cebulą i kapustę. Dusimy ok 5 minut, dodajemy przyprawy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka dodać do mąki i poczekać aż się ruszą następnie dodać resztę mleka i pozostałe składniki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy ciasto i wycinać trójkąty na które kładziemy niewielką ilość farszu, zlepiamy przeciwległe rogi tak aby powstała paczuszka. Układamy na blachę wysmarowaną olejem. Pieczemy w temp.180 stopni do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

28.12.2013 09:06
chyba nie robiłam

ao_12

07.11.2013 06:48
fajna przekąska,

muffina

06.11.2013 19:50
ale super:) idealne na przekąske na przyjecie:)

Marta11

06.11.2013 19:41
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat