Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajski ogród owoców

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 7 sztuk
śmietana 18 proc 3,5 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
margaryna 1 kostki
cukier 1 i 3/4 szklanki

DODATKOWO

białko 7 sztuk
cukier 5 łyżek
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
winogrona 25 dag
maliny świeże 20 dag
borówki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rajski ogród owoców

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wyłożyć po kolei: przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier, zrobić rowek, dodać żółtka, śmietanę i margarynę. Wyrabiać przez chwilę na dość wolne ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 20 minut. Po tym czasie ciasto przedzielić na pół. Jedną połowę rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę.
Krok 1 - Rajski ogród owoców foto
2
Posypać bułką tartą. Wszystkie owoce obtoczyć w cukrze. Wyłożyć na ciasto.
Krok 2 - Rajski ogród owoców foto
3
Białka ubić, dodać cukier
Krok 3 - Rajski ogród owoców foto
4
Pod koniec ubijania dodać kisiel w proszku
Krok 4 - Rajski ogród owoców foto
5
Wyłożyć ubitą pianę na owoce.
Krok 5 - Rajski ogród owoców foto
6
Z drugiej połowy ciasta odrywać po kawałku i wrzucać na pianę. Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Rajski ogród owoców foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.09.2014 19:07
takie ciasta to lubię..
Adamorek 30.09.2014 12:30
bardzo ciekawe
irenka 30.09.2014 11:50
ładnie wygląda ,na pewno pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak