ragout z sandacza

ragout z sandacza

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    500 g
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • papryki

    2 szt. mix
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • musztarda węgierska

    3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kminek

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2-3 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz czarny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sandacza pokroić w grube kawałki, oprószyć solą morska z pieprzem, 1 łyżką słodkiej papryki, skropić sokiem z cytryny, oliwą, obsmażyć. W rondelku podsmażyć plastry ziemniaków, dodać cebulę, cząstki papryki, podlać wodą, dusić 20 minut. W połowie dodać musztardę, czosnek oraz przyprawy. Pod koniec dodać sandacza, dusić jeszcze 5 minut na małym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 23.01.2013 14:26
bardzo ciekawy;]
[email protected] 06.12.2011 08:44
extra
ajres 07.08.2011 21:19
rewelacja
Olaa 03.02.2011 14:44
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat