Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout z sandacza

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 500 g
cebula czerwona 1 szt.
papryki 2 szt. mix
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda węgierska 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2-3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: ragout z sandacza

Sandacza pokroić w grube kawałki, oprószyć solą morska z pieprzem, 1 łyżką słodkiej papryki, skropić sokiem z cytryny, oliwą, obsmażyć. W rondelku podsmażyć plastry ziemniaków, dodać cebulę, cząstki papryki, podlać wodą, dusić 20 minut. W połowie dodać musztardę, czosnek oraz przyprawy. Pod koniec dodać sandacza, dusić jeszcze 5 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.01.2013 14:26
bardzo ciekawy;]
Wojt@s
Wojt@s 06.12.2011 08:44
extra
ajres 07.08.2011 21:19
rewelacja
Olaa 03.02.2011 14:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak