Ragout z ryby

odc. 6 Kuchnie Świata

Ragout z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    50 dag
  • papryka zielona

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • wino

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ragout z ryby

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

ajres 16.08.2011 22:59
pyszne
Ania67 17.03.2011 09:39
Brawo- świetny przepis
szajba2 17.01.2011 15:43
to ja się nie wyłamię i też oświadczam że uwielbiam ryby
Babciagramolka 22.12.2010 08:08
To ja dołączam się do innych- uwielbiam ryby .
rakow2
rakow2 08.10.2010 15:16
też uwielbiam ryby
Barbara55 31.08.2010 14:39
uwielbiam ryby
Małgorzata113 12.07.2010 08:29
Fajny ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat