Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oczyszczonych filetów z ryby
50 dag -
papryki zielone (35 dag)
2 szt -
czosnku
2 ząbki -
przyprawy do potraw KUCHAREK
1 łyżka -
tymianku Prymat
0,5 łyżeczki -
koncentratu pomidorowego
1 łyżka -
łyżeczka papryki słodkiej Prymat
1 łyżeczka -
wina
0,5 szklanka -
sól i pieprz czarny mielony Prymat do smaku
1 szczypta -
cebula
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Ragout z ryby
Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.
Komentarze (19)
Załaduj więcej komentarzy (9)