Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z ryby

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oczyszczonych filetów z ryby 50 dag
papryki zielone (35 dag) 2 szt
czosnku 2 ząbki
przyprawy do potraw KUCHAREK 1 łyżka
tymianku Prymat 0,5 łyżeczki
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
łyżeczka papryki słodkiej Prymat 1 łyżeczka
wina 0,5 szklanka
sól i pieprz czarny mielony Prymat do smaku 1 szczypta
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z ryby

Przyrządzanie:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 09.09.2012 23:42
super
marcia71 22.05.2011 12:04
super fybka
gosia561 02.05.2011 01:37
ciekawe danie
gosia561 02.05.2011 01:37
ciekawe danie
berys18 02.02.2011 07:34
fajny przepis
AgaS10 22.01.2011 22:46
To trzeba wyprobować:)
fasola 04.01.2011 22:45
kocham rybki
Babciagramolka 13.12.2010 09:16
Rybka zawsze i wszędzie
szajba2 03.12.2010 14:25
lubię dania z ryby
patusia 13.11.2010 23:16
ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:31
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:31
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 08:58
super
Dorota71 02.09.2010 08:58
super
Emilia22 02.09.2010 08:31
fajny przepis
Emilia22 02.09.2010 08:31
fajny przepis
madzialena19 12.08.2010 15:53
Dobry przepis.
Barbara55 01.06.2010 15:41
ciekawe
MAŁGORZATA108 24.05.2010 10:44
Będę go dzisiaj wypróbowywać, tylko bez dodatku wina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak