Ragout z ryby

Ragout z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oczyszczonych filetów z ryby

    50 dag
  • papryki zielone (35 dag)

    2 szt
  • czosnku

    2 ząbki
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżka
  • tymianku Prymat

    0,5 łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego

    1 łyżka
  • łyżeczka papryki słodkiej Prymat

    1 łyżeczka
  • wina

    0,5 szklanka
  • sól i pieprz czarny mielony Prymat do smaku

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ragout z ryby

Przyrządzanie:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Ewa36 09.09.2012 23:42
super
marcia71 22.05.2011 12:04
super fybka
gosia561 02.05.2011 01:37
ciekawe danie
gosia561 02.05.2011 01:37
ciekawe danie
berys18 02.02.2011 07:34
fajny przepis
AgaS10 22.01.2011 22:46
To trzeba wyprobować:)
fasola 04.01.2011 22:45
kocham rybki
Babciagramolka 13.12.2010 09:16
Rybka zawsze i wszędzie
szajba2 03.12.2010 14:25
lubię dania z ryby
patusia 13.11.2010 23:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat