Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznyclówka cielęca

    1 kg
  • mąka

    2 mąka
  • suszony pomidor

    10 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 szczypta
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Pomidory umyć zalać winem i moczyć przez 1 godzinę. Następnie wyjąć, osączyć i pokroić w cienkie paski. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić również w cienkie paski. Oprószyć je mąką i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć do rondla. Na gorącą patelnię wlać wino po moczeniu pomidorów i zagotować. Mięso posolić, oprószyć pieprzem czarnym mielonym Prymat, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki Prymat, wino z patelni i jeśli trzeba trochę gorącej wody. Dusić 10-12 minut.

Podawać z francuskimi kluskami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

puellae90 02.08.2011 20:13
mniam
szajba2 02.02.2011 15:40
nie lubię takich udziwnień z winem
kielcok1 02.12.2010 18:53
ciekawe
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Barbara55 19.09.2010 14:11
coś konkretnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat