Ragoût

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kuchnia rosyjska. Danie dla tych, którzy lubią warzywa al dente
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Skaładniki:

  • karkówka wieprzowa

    1 kilogram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • zielona papryka (świeża)

    1 sztuka
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebule

    2 sztuki
  • żółta fasolka szparagowa

    200 gramów
  • brokuł

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • Cynamon mielony Prymat

    0.25 łyżeczki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    0.25 łyżeczki
  • grubo tłuczone ziarna pieprzu czarnego Prymat

    0.25 łyżeczki
  • Estragon suszony Prymat

    0.25 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion.


Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat