Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragoût

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kuchnia rosyjska. Danie dla tych, którzy lubią warzywa al dente

Składniki:

Skaładniki:

karkówka wieprzowa 1 kilogram
papryka czerwona 1 sztuka
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
żółta papryka 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
cebule 2 sztuki
żółta fasolka szparagowa 200 gramów
brokuł 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 0.25 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 0.25 łyżeczki
grubo tłuczone ziarna pieprzu czarnego Prymat 0.25 łyżeczki
Estragon suszony Prymat 0.25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ragoût

Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion.


Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak