Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 szkl
jajko 1 szt
mleko 0,5 szkl
ziemniaki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę mieszamy z mlekiem , jajkiem i solą, a następnie dodajemy starte na grubych oczkach ziemniaki.

Wszystko razem mieszamy i na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placuszki – na rumiano z 2 stron.

Podajemy z przesmażonym boczkiem i konfiturą – na gorąco!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 01.08.2016 11:46
Zjadłabym z rozkoszą ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak