RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • ziemniaki

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę mieszamy z mlekiem , jajkiem i solą, a następnie dodajemy starte na grubych oczkach ziemniaki.

Wszystko razem mieszamy i na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placuszki – na rumiano z 2 stron.

Podajemy z przesmażonym boczkiem i konfiturą – na gorąco!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 01.08.2016 11:46
Zjadłabym z rozkoszą ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat