RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

RAGGMUNK – SZWEDZKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z KONFITURĄ Z BRUSZNICY I BOCZKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • ziemniaki

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę mieszamy z mlekiem , jajkiem i solą, a następnie dodajemy starte na grubych oczkach ziemniaki.

Wszystko razem mieszamy i na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placuszki – na rumiano z 2 stron.

Podajemy z przesmażonym boczkiem i konfiturą – na gorąco!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

01.08.2016 11:46
Zjadłabym z rozkoszą ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat