Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z nutą brzoskwini
2. KREM: Żółtka, mąkę, cukier, mleko wlać do miseczki i wymieszać (można trzepaczką). Następnie do garnuszka wlać sok z brzoskwiń i podgrzewać na małym ogniu (UWAGA! nie może dojść do wrzenia) dodać masło, mieszać, aż się rozpuści. Przygotowaną wcześniej masę (mleko, mąka, cukier, żółtka) dodać do garnuszka z sokiem. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając aż krem zgęstnieje. Na końcu dodać zmielone w blenderze wiórki kokosowe (1 szkl.)
3. Biszkopt przeciąć na 3 części. Każdą nasączyć wodą połączoną z aromatem. Następnie nakładać krem. Najlepiej podzielić go na 3 części. Na wierzch wystarczy trochę mniej kremu.
4. Wierzch ciasta obsypać wiórkami.