Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z krakersów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
cukier 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
cukier waniiowy 1 sztuka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
krakersy 4 paczki
wiórki kokosowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z krakersów

1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W pozostałym mleku wymieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną (można dodać łyżkę budyniu waniliowego) i zalać na gotujące mleko.Tak ugotowaną masę wystudzić.
Rozetrzeć mikserem margarynę i dodawać małymi porcjami przestudzony budyń.
W blaszce ułożyć krakersy i rozsmarować na nich masę.Najgorzej smaruje się pierwszą warstwę dlatego trzeba ostrożnie by nie łamać krakersów.Na masę kolejne krakersy i tak aż do wykończenia składników.Masy nakładać niewiele tak tylko by krakersy miały się czym zlepić.Ostatnia warstwa to masa i na nią sypiemy dość gruba warstwę wiórek kokosowych.Zawijamy szczelnie folia i odkładamy na 12 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak