Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAFAELLO Z KRAKERSAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
wiórki kokosowe 2 paczki
masło 1 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: RAFAELLO Z KRAKERSAMI

Odlać 1 1/2 szklanki mleka i dodać do tego cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną - wymieszać. resztę mleka zagotować i ugotować budyń. po ostudzeniu budyń utrzeć z masłem i wiórkami (1 1/2 paczki). przełożyć 3 warstwy (krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa), na wierzchu posypać pozostałymi wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 23.08.2011 22:23
przepyszne
Ewelina38 18.08.2011 11:34
podobnie jak i ja.... takie pyszne ciasto a zapomniane jednak ja zawsze robiłam na cienkim biszkopcie
czekoladka_m 19.07.2011 15:50
Ja tylko raz robiłam to ciasto i całkiem o nim zapomniałam a było naprawdę bardzo pyszne:)
Justyna Jussstiii 04.06.2011 14:46
robie podobne tylko z herbatników
mirosława4 26.04.2011 21:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak