Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z krakersami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
krakersy 2 opakowania
budyń waniliowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
wiórki kokosowe 20 dag
cukier puder 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z krakersami

Na mleku z cukrem i roztrzepanymi żółtkami ugotować budyń, następnie wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać wystudzony budyń, na koniec wsypać wiórki i wymieszać.Krakersy układamy na blachę, na to wykładamy cześć masy i przykrywamy krakresami i tak na zmianę aż na górze będą krakersy. Całość posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.06.2013 13:13
koniecznie do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak