Rafaello z kaszy manny

Rafaello z kaszy manny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • mleczko kokosowe

    1/2 szkl
  • kasza manna

    7 łyżek
  • miód

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • aromat migdałowy

    1/2 łyżeczki
  • migdały

    5 dag
  • wiórka kokosowe

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rafaello z kaszy manny foto
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Mleko naturalne i kokosowe, wlać do garnka, dodać masło, cukier i miód, zagotować.
Krok 2 - Rafaello z kaszy manny foto
Ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować przez kilka minut.
Krok 3 - Rafaello z kaszy manny foto
Następnie dodać aromat, ( w razie potrzeby dosłodzić) wymieszać, odłożyć do ostudzenia.
Krok 4 - Rafaello z kaszy manny foto
Z chłodnej masy formować kulki wciskając do środka migdał.
Krok 5 - Rafaello z kaszy manny foto
Obtaczać w wiórkach kokosowych.
Krok 6 - Rafaello z kaszy manny foto
Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasiaaa

04.05.2014 15:17
Super wyglądają:)

Przepisy Joanny

23.02.2014 21:12
te kuleczki prezentują się wspaniale, porywam przepis

sylwunia

06.02.2014 09:28
uwielbiam te pyszności

Alex_M

26.01.2014 17:07
ale super pomysł! :)

Łucja

24.01.2014 11:31
są cudne :)

Katarzyna59

23.01.2014 09:53
fantastyczny pomysł

Katarzyna/kate1980

21.01.2014 17:27
fajowski pomysł

ONY_za_kare

20.01.2014 18:08
musi być dobre

Kolorowa

20.01.2014 17:25
Mmmm, pycha uwielbiam takie desery.

probofka

20.01.2014 16:44
mmm wyglądają jak te kupne a zapewne są smaczniejsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat