Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z kaszy mannej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
mleko 1 szklanka
Syrop z agawy lub miód 3 łyżki
Migdały zmielone albo płatki 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z kaszy mannej

Kaszę manną i połowę wiórków kokosowych zalac szklanką mleka. Zagotować na wolnym ogniu, az do całkowitego wchłonięcia mleka mieszając. Do powstałej masy dodać migdały i wymieszać. Masę przestudzić i formować kuleczki, a następnie obtoczyć w kokosie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 08.06.2013 08:53
napewno zrobie. uwielbiam kokos i kasze manne, super połączenie ;)
Bernadeta1 01.06.2013 23:09
koniecznie muszę zrobić takie rafaello
Luki 27.05.2013 21:57
ciekawe i pyszne
Krzysztof15 27.05.2013 21:50
Fajniutkie
Kolorowa 27.05.2013 17:12
Dobre składniki ! Dodaje do przepisów !
halina17 27.05.2013 15:38
Dobry przepis.
kasienka23 27.05.2013 13:03
fajny deserek!
reniatka 27.05.2013 09:46
fajne jeszcze takich nie jadłam
kriko 27.05.2013 07:57
musi być pyszne
Wiesława1 27.05.2013 07:50
pyszny deser
Renataj 27.05.2013 00:22
Uwielbiam rafaello więc z pewnością wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak