Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z kaszy jaglanej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza jaglana 1 szklanka
miód prawdziwy 4 łyżki
wiórki kokosowe 200 g
aromat migdałowy
masło 2 łyżki
migdały 50 szt

Porada

Aby łatwiej nam było formować kuleczki zwilżmy ręce zimną wodą

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z kaszy jaglanej

Migdały sparzyć gorącą wodą i ściągnąć z nich skórkę. Kaszę opłukać i ugotować w mleku, często mieszając-aż całkowicie wchłonie mleko. Do gorącej kaszy wmieszać masło, miód i aromat. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni, a następnie wmieszać je w kaszę. Nabierać łyżeczką masę, do środka wkładać po jednym migdałku i zwilżonymi wodą dłońmi formować kuleczki. Odstawić do lodówki aby zastygły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.09.2016 14:48
zdrowo i pysznie
Mama niejadka 10.09.2016 10:40
Super deser
Ewelina1991 10.09.2016 10:34
ciekawy przepis
halina17 09.09.2016 20:05
Dobre słodkości.
Edith85 09.09.2016 20:00
Smakowite słodkości
Aleksandra/Olcia 09.09.2016 17:53
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak