Rafaello na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • cukier drobny

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 paczka
  • mąka pszenna

    8 łyżek
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • śnieżki na śmietanie

    2 opakowania
  • śmietana 12%

    1/2 litra
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
  • wiórki kokosowe

    duża paczka
  • migdały (opcjonalni

    płatki
  • czekolada biała

    2x100g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*BISZKOPT*
1.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym oraz 7 łyżkami wody na puszystą masę.
2.Do tego dodać wcześniej ubitą pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem( przesianą).
3.Piec 25-35 min./ 180-200 st. –w zależności od piekarnika.

*MASA*
1. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody- studzimy.
2. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej- studzimy.
3. Śnieżki ubijamy na śmietanie, następnie dodajemy do tego ww. składniki i wiórki kokosowe(przy czym zostawiamy 1/3 paczki do wykończenia, jeśli nie mamy migdałów ).
4. Wszystko łączymy w jednolitą masę, dokładnie mieszając.
5. Masą pokrywamy biszkopt, obsypujemy wiórkami bądź migdałami.
6. Wstawiamy do lodówki na min.2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 14.02.2014 10:38
to ciacho jest pyszniaste :)
karolina1869 21.11.2013 11:16
uwielbiam ciasta z kokosem
anemon 02.11.2013 18:10
Musi być smaczny.
berys18 01.07.2013 13:37
pycha ciacho
Krystyna32 30.05.2013 07:57
przepyszne
Mati13 17.05.2013 11:53
bardzo dobre ciasto
gacopierz23 10.05.2013 13:03
rewelacja :)
Aannkaa82 28.04.2013 16:29
bardzo fajny przepis a jeśli zawsze się udaje to koniecznei muszę spróbować :)
Granita 09.04.2013 10:08
dziękuję wszystkim za miłe komentarze,a ciasto naprawdę polecam-zawsze się udaje:)
pajbek 09.04.2013 09:36
Super muszę wypróbować :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat