Rafaello Kuleczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • cukier puder

    0,4 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 łyzeczka
  • jajko

    1 szt
  • wiórki kokosowe

    80 g
  • herbatniki

    50 g
  • migdały

    13 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.

Pod koniec dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy.

Wsypujemy 50 g wiórków ( resztę zostawiamy do obtaczania ) i dokładnie mieszamy.

Wkładamy na ok. 20 minut do mrożenia.

Herbatniki bardzo drobno kruszymy , dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy.

Migdały zalewamy wrzątkiem , po chwili płuczemy w zimnej wodzie i zdejmujemy skórkę.

Z masy formujemy kuleczki , do środka wkładamy migdał i odstawiamy do chłodzenia.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 08.03.2014 20:45
uwielbiam wszystko co kokosowe, muszę wypróbować ten przepis
Triss 12.02.2014 14:31
fajne. ;) spotkałam się też z przepisami z mlekiem w proszku.
Małgorzata9 11.02.2014 22:14
moje ulubione
Milka100 11.02.2014 20:25
super kuleczki a ten smak - pycha
mufinka79 11.02.2014 19:07
Uwielbiam rafaello :) Pysznie wyszły :)
gibli 11.02.2014 18:56
smaczne:))
elka72 11.02.2014 18:49
Pyszniutkie :)
Konczi 11.02.2014 18:30
:) piękne, też robiłam - tylko nie dodaję jajka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat