Rafaello kuleczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    150 g
  • ciasteczka zbożowe

    40 g
  • kokos

    1 łyżka
  • mleko w proszku

    150 ml
  • do obtoczenia

  • biała czekolada

    100 g
  • olej roślinny

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek mascarpone zmiksowałam z mlekiem w proszku. Następnie, już łyżką wymieszałam masę z pokruszonymi drobno ciastkami i kokosem. Schłodziłam w lodówce ok 30 minut. Po tym czasie uformowałam kuleczki, wkładając w każdą orzech. Ponownie schłodziłam w lodówce. Czekoladę i olej rozpuściłam w kąpieli wodnej. W lekko przestudzonej czekoladzie obtaczałam kuleczki i obsypywałam kokosem. Można zjadać od razu :)
Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 09.09.2013 16:41
ja tez takie robię;) Bardzo je lubimy!!
alaaa 22.08.2013 22:27
takie małe pyszności to ja lubię,,,
rjustysia 07.07.2013 20:27
Zdjęci zdecydowanie zachęca do samodzielnego wykonania w domu takich pralinek :)
lara 13.06.2013 13:39
bardzo ciekawe!
malaczarna23 13.06.2013 08:30
uwielbiam :o)
iziona 13.06.2013 07:12
Pyszności :) zjadłabym sobie teraz kuleczkę, albo dwie :)
reniatka 12.06.2013 22:24
fajniusie zjadłoby się ;)
halina17 12.06.2013 22:22
Smaczny deser.
Janina 12.06.2013 22:21
Pyszności ;)
Gary Michy 12.06.2013 22:17
Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat