Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia wg Triss

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 600 gram
budyń waniliowy 2 sztuki
mleko 1 litr
wiórki kokosowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia wg Triss

Kroki postępowania

1
na blachę o wym. 25x35cm
6 paczek herbatników petit beurre (u mnie firmy „Miś” po 100g paczka)


Budynie rozmieszać w szklance mleka, resztę zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę i gotować ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Formę wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową i rozłożyć herbatniki (u mnie wyszło po 2 paczki na warstwę).
Krok 1 - Rafaello bez pieczenia wg Triss foto
2
Ostudzony budyń wymieszać ze 150g wiórków kokosowych. Wyłożyć 1/3 na herbatnikach, ułożyć kolejną warstwę herbatników i przełożyć znowu budyniem, herbatnikami i zakończyć budyniem.
Krok 2 - Rafaello bez pieczenia wg Triss foto
3
Resztę wiórków uprażyć na suchej patelni na złoto i posypać nimi ciasto. Ciasto zafoliować i schłodzić kilka godzin, aby herbatniki zmiękły.
Krok 3 - Rafaello bez pieczenia wg Triss foto
4
Po schłodzeniu kroić na kawałki. Ja zrobiłam ciasto wieczorem i chłodziłam całą noc, ale po kilku godzinach herbatniki powinny być już miękkie.
Krok 4 - Rafaello bez pieczenia wg Triss foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.03.2014 07:23
Lubię rafaello.
monisia1977 04.03.2014 06:58
super ciacho
gosiag 03.03.2014 22:06
bardzo szybkie ciacho
eMMe 03.03.2014 21:24
Dla mnie bomba;)
irenka 03.03.2014 19:30
fajny przepis,rafaello wygląda bardzo apetycznie
Pietruszka 03.03.2014 19:02
bardzo lubię to ciasto
Monia 03.03.2014 18:42
Fajne rafaello, podoba mi się :)
Jusiaa 03.03.2014 18:36
Pychotka :)
Milka100 03.03.2014 18:29
apetyczne rafaello

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak