Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 opak.
mleko 1,5 l
cukier do budyniu 9 łyżek
wiórki kokosowe 400 g
masło 200 g
krakersy solone 2,5 paczki
cukier 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować mleko, wsypać budyń, cukier (9łyżek) i gotować aż zgęstnieje. Dodać do gorącego budyniu wiórka kokosowe (zostawić trochę na posypanie wierzchu) i wymieszać. Odstawić do wystudzenia.
Krok 1 - Rafaello bez pieczenia foto
2
Miękkie masło utrzeć z cukrem (10 łyżek) na gładką masę. Stopniowo dodawać budyń kokosowy cały czas miksując aż powstanie jednolity krem.
Krok 2 - Rafaello bez pieczenia foto
3
Krakersy rozłożyć w formie do pieczenia o wymiarach 26x36 cm.
Krok 3 - Rafaello bez pieczenia foto
4
Następnie wyłożyć 1/3 kremu równo rozsmarowując na krakersach. Położyć kolejną warstwę krakersów, kremu, krakersów i na końcu rozsmarować krem.
Krok 4 - Rafaello bez pieczenia foto
5
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Rafaello wstawić do lodówki przykryte folią aluminiową na całą noc. Pokroić w kwadraciki.
Krok 5 - Rafaello bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 30.06.2017 14:14
Uwielbiam takie ciasto:)
MonikaW 19.04.2017 15:20
Pyszne ciacho
Stenka 13.01.2017 21:15
smaczne ciasto
2milutka 13.01.2017 19:03
uwielbiam to ciasto
ben-ka 13.01.2017 17:55
Jeszcze takiego nie jadłam.
Beatris 13.01.2017 16:40
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek, pycha :)
Aleksandra/Olcia 13.01.2017 14:31
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak