Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
wiórki kokosowe 300 gram
mleko 3,2% 2 szklanki
masło lub margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć na kremową masę z 1/2 szklanki cukru z dodatkiem cukru waniliowego.
Krok 1 - Rafaello bez pieczenia foto
2
Dodać budyń, 1/2 szklanki mleka, mąkę i wymieszać mikserem na niskich obrotach.
Krok 2 - Rafaello bez pieczenia foto
3
Pozostałą ilość mleka zagotować z resztą cukru, dodać przygotowana masę. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Następnie ostudzić do temp. pokojowej.
Krok 3 - Rafaello bez pieczenia foto
4
Do ostygniętej masy dodawać stopniowo po łyżce masła i mieszać mikserem. Następnie dodać 200 gramów wiórków kokosowych i ponownie mieszać mikserem.
Krok 4 - Rafaello bez pieczenia foto
5
Formę posmarować masłem i układać warstwę krakersów.
Krok 5 - Rafaello bez pieczenia foto
6
Nakładać 1/3 masy, potem kolejną warstwę krakersów itd. Ostatnią warstwą powinien być krem posypany wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto schłodzić przez 3h w lodówce.
Krok 6 - Rafaello bez pieczenia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.08.2015 17:36
slinka cieknie na tak pyszne ciacho
jagoda5913 20.08.2015 16:18
ale słodkości pyszne
Monika-twin 20.08.2015 12:54
LUBIE TE CIASTO.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak