Rafaello bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    4 opakowania
  • mleko

    2,5 szkl
  • żółtka

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • masło

    1 kostka
  • wiórki kokosowe

    25 dag
  • ajerkoniak

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek, mleka i cukru ugotować budyń. Gdy przestygnie utrzeć z masłem, dodać wiórki i ajerkoniak. Na malej blaszce ułożyć ciastka posmarować masą, ciastka- masa, znowu ciastka - masa, jeszcze raz ciastka i masa a na wierzch trochę wiórków. Włożyć do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
radosna29 03.09.2012 21:17
szybki i fajny napewno wyprubuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat