Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello
Dalej ubijamy, ale na najmniejszych obrotach, dodajemy po jednym żółtku, wlewamy wodę i olej, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem.
Pieczemy w 175*C ok.25 minut, do suchego patyczka.
2 szklanki mleka gotujemy z cukrem, resztę mleka mieszamy z budyniami.
Do wrzącego mleka wlewamy rozprowadzony proszek budyniowy, gotujemy aż zgęstnieje i studzimy.
Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, na koniec dolewamy sok z cytryny.
Ciasto przekrawamy na dwa blaty.
Z wierzchu zdejmujemy tzw. skórkę, żeby nam krem nie odstawał.
Na spód wykładamy 2/3 masy, przykrywamy drugim blatem i na wierzchu rozprowadzamy resztę kremu.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i wiórki, smażymy ciągle mieszając do momentu lekkiego zrumienienia.
Zdejmujemy z patelni i studzimy (nie zostawiamy na gorącej patelni, bo się przypalą).
Posypujemy ciasto i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.