Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 350 g
żółtko jajek 2 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy torebka
mąka pszenna 2 łyżki
budyń śmietankowy 2 czubate łyżki
mleko 2 szkl
wiórki kokosowe 20 dag
masło 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do masy dodajemy mąkę, budyń i 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy i pomału wlewamy masę jajeczną, często mieszamy i gotujemy budyń. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń, ciągle ucierając dodajemy 3/4 wiórek kokosowych. Na herbatniki wykładamy masę kokosową czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 14.11.2015 23:56
ciasto smakowite, idealne do kawki
halina17 13.11.2015 13:23
Dobre ciasto.
gosia56 13.11.2015 09:56
kiedyś takie robiłam było pyszne
Dorota76 13.11.2015 06:57
zjadła bym kawałek
Krzysztof15 13.11.2015 06:16
pyszne ciacho
gusia1000 13.11.2015 00:04
Znakomite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak