Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 duże paczki
wiórki kokosowe 1 paczka
migdały w płatkach 1 paczka
mleko 1/2 l
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 2 szt
masło roślinne 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szklanką cukru. Dodać obie mąki i 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Do gotującego się mleka dodać utartą masę, wymieszać i wystudzić. Do zimnej masy dodać masło roślinne cały czas miksując. Powoli dodawać wiórki kokosowe cały czas mieszając. W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów. Przekładamy kremem. Ponownie krakersy, krem, krakersy, krem a wierzch posypujemy płatkami migdałów. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.05.2015 08:15
na krakersach jeszcze nie robiłam ale słyszałam ze jest bardzo smaczne
dom-agi 02.05.2015 07:20
Wygląda pysznie!
Ola1984 02.05.2015 07:03
Przepysznie wygląda :)
Seba 02.05.2015 06:45
pyszne ciasto
Krzysztof15 02.05.2015 06:21
bardzo lubie
misia53 01.05.2015 20:55
jedno z moich ulubionych
Wiktoria29 01.05.2015 20:35
mniami.....
IZABELA29 01.05.2015 20:28
Przepyszne
Adamorek 01.05.2015 20:09
fajne takie kokosowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak