Rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • mleko

    2,5 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier wanilinowy

    1
  • mąka

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • margaryna kostka

  • wiórki kokosowe

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować budyń z mleka cukru cukru wan.mąki i mąki ziemniaczanej.Do gorącej masy dodać margarynę i zmiksować.Na patelni uprażyc na złoto wiórki kokosowe z 2 łyżeczkami masła i 2 łyżeczkami cukru.Połączyc wiórki z budyniem Masą przełożyć biszkopt lub wyłozyć na biszkopt i zalać galaretką.Każda wersja jest pyszna.Można zrobić wersję tortową
Na zdjęciu dzieło mojego syna

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 10.02.2017 20:11
moje ulubione ciasto
Justyna Jussstiii 05.02.2017 16:45
super wygląda
Grazyna0211 25.12.2016 19:09
pycha ciasto
Seba 11.11.2014 22:19
wygląda apetycznie
asienka15 08.11.2014 21:16
Aż chcę się spróbować
misiek4286 01.08.2014 06:57
to ciasto mam zamiar zrobić na weekend :)
magduś83 31.05.2014 16:22
ale pyszności :)
bietka 17.05.2014 09:36
pięknie się prezentuje :)
pawlito 11.05.2014 09:24
fantastyczne ciasto
Motorek 09.05.2014 17:38
piękne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat