Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raczki conchiglioni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron conchiglioni 14 sztuk
sól do smaku
szczypiorek do dekoracji
papryka konserwowa do dekoracji
ogórek konserwowy Smak do dekoracji
oliwa do skropienia
pieczarki marynowane 15 sztuk
twaróg 150 (śmietankowy)
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Raczki conchiglioni

Jajka ugotowane na twardo, pieczarki trzemy na tarce, do tego dodajemy twaróg śmietankowy, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron conchiglioni ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, skropić oliwą i wymieszać. Muszelki nadziewać przygotowaną wcześniej pastą, dekorować szczypiorkiem, papryką i ogórkiem, wierzch posypać słodką mieloną papryką. Sympatyczne raczki na zakąskę. W sam raz na babski karnawałowy wieczór.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.05.2013 06:57
pomysłowe :)
mufinka1 03.02.2013 17:39
bardzo ciekawe :)
RenataZ-et 30.01.2013 21:58
Bardzo fajna przekąska :)
babajaga1969 26.01.2013 17:21
raczki albo ślimaczki :) - ale na pewno pyszne :)
kokoszka
kokoszka 25.01.2013 21:21
dobre
SylwiaMagdaSabin 25.01.2013 20:57
podoba mi się
fotoviderek 25.01.2013 20:57
Pyszne, zdrowe i wygląda wspaniale:)
gosia1988 25.01.2013 20:49
świetny pomysł
V_kuchareczka 25.01.2013 20:19
super
Beata61 25.01.2013 19:59
fajny pomysł
gosia56 25.01.2013 19:51
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak