Raczki conchiglioni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron conchiglioni

    14 sztuk
  • sól do smaku

  • szczypiorek

    do dekoracji
  • papryka konserwowa

    do dekoracji
  • ogórek konserwowy Smak

    do dekoracji
  • oliwa

    do skropienia
  • pieczarki marynowane

    15 sztuk
  • twaróg

    150 (śmietankowy)
  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowane na twardo, pieczarki trzemy na tarce, do tego dodajemy twaróg śmietankowy, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron conchiglioni ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, skropić oliwą i wymieszać. Muszelki nadziewać przygotowaną wcześniej pastą, dekorować szczypiorkiem, papryką i ogórkiem, wierzch posypać słodką mieloną papryką. Sympatyczne raczki na zakąskę. W sam raz na babski karnawałowy wieczór.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 18.05.2013 06:57
pomysłowe :)
mufinka1 03.02.2013 17:39
bardzo ciekawe :)
RenataZ-et 30.01.2013 21:58
Bardzo fajna przekąska :)
babajaga1969 26.01.2013 17:21
raczki albo ślimaczki :) - ale na pewno pyszne :)
kokoszka 25.01.2013 21:21
dobre
SylwiaMagdaSabin 25.01.2013 20:57
podoba mi się
fotoviderek 25.01.2013 20:57
Pyszne, zdrowe i wygląda wspaniale:)
gosia1988 25.01.2013 20:49
świetny pomysł
V_kuchareczka 25.01.2013 20:19
super
Beata61 25.01.2013 19:59
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat