Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczane

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
szynka gotowana 120 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 120 g
śmietana 18 proc 130 g
jajko 1 szt
żółty ser starty 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczane

Ziemniaki obrałem, umyłem a następnie ugotowałem osolonej wodzie. Po ostudzeniu przecisnąłem przez praskę. 2/3 tartej bułki wymieszałem ze śmietaną, jajkiem, natką pietruszki i startym serem. Wsypałem kostki szynki, przyprawiłem do smaku. Połączyłem z masą ziemniaczaną. Uformowałem okrągłe racuszki o średnicy 6-8 cm, obtoczyłem w pozostałej tartej bułce. Smażyłem w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.05.2015 21:46
Bardzo apetyczne racuszki!
Ada-Gaba 29.05.2015 16:43
fajny przepis
Grazyna0211 29.05.2015 15:19
świetne racuszki
Wafelek2601 29.05.2015 12:35
Bardzo dobre
Alex_M 29.05.2015 12:24
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak