Racuszki ze zsiadłym mlekiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    250 ml
  • mąka pszenna

    200 gram
  • jajko

    2
  • sól

    1 szczypta
  • cukier puder

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, a następnie dodaj zsiadłe mleko i połącz. Dodaj mąkę wraz z solą i białka ubite na sztywną pianę. Wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni smaż racuszki z obu stron na złoty kolor.
Ewa Wojtaszko
Racuchy można podawać np. z cukrem pudrem, ulubiony sosem, konfiturą itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 11.01.2018 01:25
szybkie,smaczne placuszki, dla mnie z jabłkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat