Racuszki z pomarańczami

Racuszki z pomarańczami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mąka

    350 g
  • jogurt naturalny

    1/2 l
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • pomarańcze obrane i pokrojone w talarki

    2 szt
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć pomarańcze, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni , łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 15.03.2011 00:09
Super sprawa.
Koper 28.02.2011 12:34
fajne połączenie,
rosik93 03.08.2010 13:20
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat